Proje Fikirlerinizi Projelendirip, Destek Almanızı Sağlıyoruz

GİRİŞİMCİLİK ŞARTLARI ÖNEM SIRASINA GÖRE

  1. GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI ALMADAN FİRMANIZI AÇMIŞ İSENİZ GEÇMİŞ OLSUN HİBE ALAMAZSINIZ.  (BELGE ALINMASINDA DA YARDIMCI OLURUZ)

  1. VERGİ LEVHANIZDAN BİR GÜN ÖNCE EĞİTİMLERİN TAMAMLANMIŞ OLMASI LAZIM.

  1. SON 3 YIL İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ADINA VERGİ LEVHASI OLMAMALI

  1. ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM EDERKEN DESTEK ALAMAZ

  1. SON 3 YIL İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR ŞİRKETTE %30 VE ÜZERİNDE ORTAKLIĞI OLMAMIŞ OLMALI VARSA DA %29 VE ALTI İSE SORUN YOK

  1. KİŞİNİN BAŞKA YERDE SİGORTALI ÇALIŞIYOR OLMASI KANUNEN UYGUN OLMAKLA BİRLİKTE KOSGEB MEVZUATI AÇISINDAN KESİNLİKLE OLMAMASI GEREKİR.

  1. KİŞİ ŞAHIS VEYA ŞİRKET TÜRÜNDE FİRMASINI KURABİLİR

  1. ŞAHIS KURARSA GİRİŞİMCİ KENDİSİDİR SORUN YOK.

  1. ŞİRKET KURULURSA İMZA YETKİLİSİ OLMALI VE EN AZ %50 HİSSEYE SAHİP OLMASI LAZIM  DAHA AZ OLMAZ.

  1. EĞER GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK İSE HOME OFİS DESTEKLENEBİLİR

AMA İLERİ GİRİŞİMCİLİK İSTENİYORSA HOME OFİS OLMAZ ZATEN İMALAT EVDE OLMAZ

İMALAT SEKTÖRÜ İSE  BURADA ŞARTLAR BİRAZ DEĞİŞİYOR

NACE KODUNU BEN SEÇERİM SİZ NE İSTİYORSUNUZ ONU BİLİN YETERLİ

  1. İLERİ GİRİŞİMCİLİK İÇİN KİŞİNİN İŞİ BİLİYOR OLMASI LAZIM OKULDAN , ÇALIŞMA HAYATINDAN, VEYA TEMELDEN ÖĞRENMİŞ VE BİLİYOR OLMASI GEREK YOKSA ÇOK ZOR AMA KONUŞALIM.

  1. KİŞİ OKULUNA ÖRGÜN OLARAK DEVAM EDİYORSA BİTİNCE ALABİLİR GERÇEKTEN TİCARET YAPIYORSA BİLE UZAKTAN EĞİTİMSE OLUR.

  1. MAKİNE TECHİZAT DESTEĞİ İÇİN  ÜRETİM NACEKODLARI LAZIM.  LİSTE AŞAĞIDA

https://www.kosgeb.gov.tr/Content/Upload/Dosya/Girisimciligi%20Gelistirme%20Destek%20Programi/02.03.2020/ileri%20girisimci/TAB.22.00.01_(00)_I%CC%87leri_Giris%CC%A7imci_Destek_Program%C4%B1_Kapsam%C4%B1ndaki_Faaliyet_Konular%C4%B1_Tablosu.pdf

  1. BAZI MAKİNELER KDV SİZ ALINABİLİR ONU DURUMA GÖRE KONUŞURUZ.

  1. YERLİ MALINDA HİBE KDV SİZ TUTARIN %90        YERLİ OLMAYANDA %75 UYGULANIR.

  1. DÜŞÜK, ORTA DÜŞÜK İÇİN MAKİNE HİBESİ          100.000

ORTA YÜKSEK İÇİN MAKİNE HİBESİ                           200.000

YÜKSEK İÇİN MAKİNE HİBESİ                                      300.000

  1. MAKİNE NİN PARASINI SİZ ÖDERSENİZ HİBE TUTARI GİRİŞİMCİ OLARAK SİZE GERİ ÖDENİR.

  1. MAKİNENİN PARASININ HİBE OLANI HARİCİNİ ÖDEYEREK HİBENİN MAKİNECİYE YATIRILMASI SAĞLANIR.   HEMEN HER SEKTÖRDE MAKİNECİMİZ MECUTTUR

  1. HER İŞİN-HİZMETİN HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ BİLGİNİN DE ÜCRETİ VE DEĞERİ VARDIR

ÜCRETSİZ VE PEŞİNATSIZ , SÖZLEŞMESİZ İŞ YAPMAYIZ.KVKK AÇISINDAN DA YAPMAMAMIZ LAZIM. TEKLİF ETMEYİNİZ   YÜZLERCE REFERANS MEVCUTTUR

MEHMET GÜRBÜZ BALCI   -  MALİ MÜŞAVİR KOBİ DANIŞMANI

TÜM PLATFORMLARDA : 3 İNSAN DANIŞMANLIK. / MEHMET GÜRBÜZ BALCI

0532 445 82 92 – 0 312 354 16 06   / YENİMAHALLE OSTİM ANKARA

0544 765 28 54 - 0531 214 99 00   

 

 

GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ PROJENİN DEVAMINDA HİBENİN ALINMASI

Ekibimizden proje danışmanlarımızdan herhangi biri ile konuştuğunuzda projenin size uygun olup olmadığını, hibenin alınıp alınamayacağını kesin bir dille açıkça söyleriz. Dikkatli olunması gereken o kadar çok şey var ki buraya yazamıyorum. Çünkü bunlar projenizin kabul olması için izlediğimiz yollar.

Sırasıyla açıklayacak olursak.

  1. Projenin onaylanması memurun projenizi ve şartlarınızı kişisel durumlarınızı kontrolü
  2. sonrası kurula sevk, kurula giriş ve 1 hafta kadar sonrasında kurulun sonucunun açıklanması gibi aşamalardan geçiyor.
  3. Ankara için söylüyorum ama genel için geçerli genelde ayda bir defa kurul oluyor o kurula girdiğinizi varsayalım 3-5 gün sonra da kurul sonucu açıklanmış olsun. Hibenizin onayı çıktıktan sonra yapılması gereken şey makinelerin faturalarının kesilmesi ve dükkanda hazır bulunması, ama bunun için iki yöntem var ↓↓
    1. Makine faturasının tamamını ödeme yaparsanız. Hibe size geri ödenir. Örneğin makine 300bin lira olsun hibe oranınız da orta yüksek teknoloji 200.000 tl olsun. 300*%75 = 225.000 TL ama hibe tutarınız nace ye göre belirlendiği için hibeniz 200.000 tl dir ve sizin hesabınıza ödenir. Bu ödeme sırasında sizin ssk bağkur  veya  vergi dairesine 5000 tl nin üstünde borcunuz olmaması lazım.   (not Şirket ortağı girişimci iseniz bağkur borcuna bakılmaz)
    2. Yukarıdaki örnekteki gibi 300.000+kdv tutarında makineyi alacaksınız 200.000tl haricindeki tutarı öderseniz hibe tutarı 200.000TL makinecinize ödenir. Bu durumda da ssk veya vergi dairesine ayrı ayrı 5000 TL den fazla borçlarınızın olmaması gerekir burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus girişimci yanında makinecinin de aynı hadlerde şekilde borcu olmaması lazım ki kosgeb tedarikçiye para gönderimi yapabilsin.
    3. Sisteme fatura ödeme dekontu ve borç durum yazıları hep birlikte giriş yapılır
  4. Kosgeb memuru geldi dükkanınıza baktı makineleri ve gereksinimleri inceledi sonrasındaki gün imzaya çağırır ve tutarların yazılı olduğu muhasebe evrakını size imzalatır genelde haftada bir gün genelde Cuma günleri olur paralar kime yatacaksa kosgeb kişi veya tedarikçi hesaplarına para aktarımlarını yapar. İnternette gördüğünüz destek çıktı ama param yatmıyor kosgeb yatırmıyor kosgebde para yokmuş tabirlerinin tamamı yalan veya bilinçsizlikten yapılan karalamalardır. Yukarıda yazdığım süreçler ve detaylara dikkat edildiği takdirde para günü gününe yatar konuşurken 1,5-3 ay süresinde yatar diye söylemem bu sebeptendir.
  5. 1. Ve 2nci yıl sonundaki performans destekleri de 3 ay içinde başvuru yapılarak istenmesi lazım olur. Süre atlanırsa dikkat edilmezse maalesef destek alınamaz.
  6. 7-8 ay kadar sonra yukarıda yazılanlara ilaveten düşük faizle bir de kredi kullanılabilir en son kullanan hanım kişi 70.000TL kredi için 4bin lira civarında faiz ödemişti. Şimdi de olsun olsun 5-6bin olsun faiz yine çok ciddi tutarda kazancınız olur.